Begrafenis Swing of the Axe 2010 Arnhem

Op het moment van binnenkomst in de Willemeen, viel het me allereerst op dat het hier een heel klein cafeetje was, in plaats van het poppodium wat ik had verwacht.

De openingstijd was nog niet gepasseerd, maar de deuren waren al wel open en enkele vrijwilligers en/of bandleden waren nog aan het eten.

Er werd op een behoorlijk stevig volume muziek gedraaid door een dj en achterin de zaal was een diashow aangezet met allerlei foto s van evenementen van Swing of the Axe.

Het mocht nog wel enige tijd duren voordat het allemaal echt begon.

Langzaamaan zag ik de zaal vollopen met mensen. Op de flyers werd als starttijd half 9 aangekondigd, maar om half 10 was er nog niets begonnen.

Navraag leverde mij op dat de band “Blaas of Glory” pas om 10 uur en om 11 uur zouden spelen.

Rond 10 uur was het dan ook zo ver. Iedereen die op de binnenplaats aan het roken of luchten was, werd meegedeeld dat het in de zaal zou beginnen.

Toen iedereen binnen was, kwamen er door een achterdeur een 6tal nonnen met een doodskist binnen.

De doodskist werd op het geïmproviseerde podium gekanteld geplaatst opdat iedereen erin kon kijken.

De deksel werd er langzaam afgeschoven en daar lag onze overleden vriend “Axe”. In dit geval een overleden hakbijl.

Een begrafenis kan natuurlijk niet zonder een speech, dus werd er door 1 van de nonnen een nette speech gehouden over hoeveel iedereen van “swing of the axe” heeft gehouden en he erg we hem verder zullen missen.

Ondanks dat het heel serieus werd neergezet, konden sommigen hun lach toch niet inhouden. Ik zal eerlijk bekennen dat ik hier ook schuldig aan was.

Na de afscheidsspeech, kwam het moment dat “Blaas of Glory” begon.

Vanuit de richting van de ingang van de zaal, was al trompet geschetter te horen op de melodie van “the final countdown” van Europe.

Op dit moment kwam er ook een harmonieband richting voren lopen.

Op het moment dat de zang van de band begon, alles geheel zonder versterkers, zat de sfeer er bij het publiek al heel goed in.

Veel werd zowel door de band als door het publiek gezongen.

Na een paar nummers op alternatieve wijze te hebben gespeeld, verliet de band het podium en de zaal weer.

Dit was voor mij het uitgekozen moment om even om de hoek een hapje eten te scoren.

Gelijk dat ik terugkwam, werd ik aangehaakt door iemand of ik na het 2e deel van het optreden wou meedoen aan een metalquiz.

Blijkbaar was er een mededeling geweest over dat er zo nog een interessante quiz zou komen. Dit lijk mij ook wel interessant om aan mee te doen.

Rond een uur of 11 kwam de band wederom met het geluid van “The final Countdown” binnen marcheren en wisten zo nog een stuk of 6 nummers te spelen.

Hierna was het muzikale gedeelte van de avond voorbij en was het wachten op de quiz.

De quiz die na enige tijd ook begon, was heel erg gericht op het verleden van de Willemeen.

Helaas kwam ik niet uit de buurt, dus veel vragen waren mij niet bekend, maar omdat er in teams gespeeld werd, konden we het meeste toch invullen.

Eind van de avond, bij de bekendmaking, bleek zelfs dat we met onze 4 koppen bij elkaar de meeste kennis hadden van het hele zaaltje.

De avond eindigde voor mij dan ook bij het plaatsen van de bokaal op mijn kast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *