Rhythm en Bluestime Nunspeet 2022 livereview

Zoals elke vrijdagavond voor het Pinksterweekend, behalve tijdens Corona, was er weer Bluesmuziek in Nunspeet. Ditmaal was het tijd voor de 18e editie van Rhythm en Bluestime Nunspeet.

De meeste jaren staan er op de vroege avond een aantal bands op het podium op het marktplein en daarna spelen er in alle kroegen ook wel een bandje. Helaas is het dit jaar wat kleiner opgezet. Er is maar 1 bandje wat nog in 1 kroeg speelt later op de avond. Maar goed, eerst goede muziek op het marktplein en als er dan nog energie over is, kan ik altijd nog kijken of ik interesse heb om de kroeg in te gaan.

Lukes and the Brains

Ik ben direct na het werk en avondeten naar het marktplein gegaan en het lijkt erop alsof ik de soundtest van de openingsband net heb gemist. Deze band heet Lukes and the Brains en ze spelen Classic Rock-covers. Het is een lokale band met leden uit Nunspeet, Harderwijk en Putten. Wat mij aan het begin opviel was dat ze hun segment wel erg op de rustige nummers gericht lijken te hebben. Moet er wel bij zeggen dat deze nummers zeer strak wordt neergezet.

Na een paar nummers kwam er ook wat meer stevigere Classic Rock uit de speakers. Uiteindelijk kan ik alleen maar zeggen dat het een zeer mooie set is wat er is neergezet door deze jonge band. Je zou aan hun podiumprestatie niet afzien dat deze band pas vlak voor de Corona was opgericht en ze dus nog weinig tijd hebben gehad om live te gaan optreden. Ze hebben hier duidelijk veel voor kunnen oefenen. 

Dat het goed aansloeg bij het publiek was ook duidelijk te merken, want al na een paar nummers begon men voor het podium te dansen. Dit gaf alleen nog maar meer goede sfeer aan het evenement en de show. Wellicht dat de starttijd ook te vroeg was, want de langer ze bezig waren de meer we zagen dat het marktplein voller werd.

Na ongeveer een uur genieten van heerlijke klassiekers zoals onder andere nummers van CCR, Bruce Springsteen, Neil Young en The Rolling Stones, was hun setlist alweer voorbij. Erg kort, maar ze laten weten dat ze na de headliner op het marktplein ook nog een show gaan spelen in de Stoof, een lokale kroeg.

Robbert Fossen Blues band

Door persoonlijke afspraken moest ik er even tussenuit en hierdoor het ik het begin van de 2e band ban de avond gemist. Het kan nooit veel zijn geweest wat ik heb gemist, want de setlist voelde alsnog als een volledige set aan. Deze band was de Robbert Fossen Blues band. Deze band is nu al zo’n 16 jaar actief en speelt voornamelijk Chicago Blues. Dit is een wat langzamere vorm van de blues.

De Robbert Fossen Blues band weet er wel iets Soul en Gospel door te weven. Persoonlijk kon het mij niet bekoren maar het was duidelijk dat er heel strak en goed gespeeld werd. Mooie stukken met de mondharmonica en emotionele gitaarsolo’s waarbij de gitaar echt de ruimte krijgt om te janken zoals dat in de Blues hoort. Ik snap heel goed dat Robbert Fossen Nederland mocht vertegenwoordigen op de International Blues Challenge.

The Veldman Brothers

Na een goede 5 kwartier was het tijd voor de volgende pauze. Ik ben thuis even een bakje koffie gaan drinken en zodra ik de muziek kon horen snel weer teruggegaan naar het plein.

Eindelijk is het tijd voor de Veldman Brothers. Deze band heeft al verscheidene keren in Nunspeet gestaan op Bluestime. Elke keer was dat een heerlijk feestje en zo nu ook weer. De stijl is wat meer richting de bleusrock. Stevige blues met een goede fundering van rock. Hierdoor voelt het allemaal wat steviger aaan. Ook gigantische mooie gitaarsolo’s en het samenspel met de toetsen komen ook heel goed en energiek uit de verf.

Het was ook duidelijk dat het een geliefde band was, want het marktplein stond zo goed als vol toen ze aan het spelen waren. Zeer mooie show, lekkere muziek om op te bewegen. En een goed einde van een heerlijke avond muziek.

afsluiting

Ik ben zelf daarna nog wel even naar de Stoof gegaan om Lukes and the Brains nog eens te zien, maar het was er zo druk en ik merkte dat de vermoeidheid mij ook heeft verslagen na een werkdag. Dus na een paar nummers merkte ik dat ik niet aan het genieten was en toen ben ik gegaan. Helaas kan ik hier dus ook geen goed verslag van geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *