Curse of the Forgotten en Mayan 2012 Harderwijk Livereview

Op 7 Januarie had het NGM hun eerste Metalavond van 2012. Op deze avond speelden de bands Curse of the Forgotten en Mayan.

De avond begon met een optreden van de support act Curse of the Forgotten. Deze death-metal band uit Ermelo is in de buurt van Harderwijk behoorlijk bekend en dat was ook te zien aan het publiek. CotF wist het publiek goed op te warmen.

Er werd een uitmuntende show gegeven met aardig wat energie op het podium. Gitaristen sprongen van links naar rechts en behalve de drummer, was niemand constant op dezelfde plek.

De muziek werd netjes gespeeld en ondanks dat de zanger weinig met het publiek deed, was er toch een groot gedeelte wat goed los ging. Ik heb zelfs een kleine pit gezien deze avond bij de support act.

Na een show waarin men kon horen dat goede metal ook in de eigen buurt te vinden is, was het tijd voor Mayan om te bewijzen waarom ze zo snel een naam hebben gemaakt.

Het moge bij het eerste nummer al duidelijk zijn, hier staat een ervaren Death metalband op het podium.  Maar in tegenstelling tot veel Death metalbands, heeft deze band ook aanzienlijk veel progressive/power metal invloeden. Deze komen live best goed uit de kast.

4 Zangers, waarvan er 2 grunten en de anderen een heavy metal zanger en sopraan zangeres zijn.

Zware riffs, melodische keyboards en orchestrale klanken vullen de zaal.

Ook in het publiek is veel energie te vinden. De band wordt goed ontvangen en toegejuigd.

Na een volle set met eigen nummers mocht er ook nog een goed degelijke Iron Maiden medley aan te pas komen om vervolgens met een laatste toegift te eindigen.

Wederom een geslaagde avond en goede herrie in de Estrado.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *