Elvis filmreview

Het bekende verhaal van Elvis Presley en zijn relatie met zijn manager Colonel Parker is al verscheidene keren in de media geweest. Ook zijn er al meer dan genoeg boeken over geschreven.

Maar tot nu toe was er nog geen verfilming van dit verhaal. Ja, er waren wel documentaires. Maar dat is toch anders wegkijken dan een film.  Het zou bijna een musical genoemd mogen worden, met de hoeveelheid Rock ’n Roll die in deze film voorkomt. Maar persoonlijk vond ik dat nergens te veel worden.

We volgen het verhaal voornamelijk vanuit het oogpunt van de Colonel. Zijn bedrieglijke manager. De film begint in de vorm van een terugblik. Later in de film lijken we wat meer mee te gaan leven met Elvis op het moment dat het bedrog wat meer naar de voorgrond komt.

Dit zorgt er wel voor dat je emotioneel ook lekker in het verhaal betrokken wordt. Ik denk helaas dat de grote plot-twisten natuurlijk al veel te bekend zijn, waardoor het niet meer schokkend is.

Maar wellicht is dit ook een hele leuke manier voor de jeugd om toch kennis te krijgen van de grondlegger van de rock muziek.

Zelf was ik nog niet al te bekend met de meeste details en had ik hier en daar er wel iets over gehoord. Daarom vond ik het zeer interessant om dit in een film te zien waarin de feiten in een verhalende vorm gepresenteerd worden.

Tom Hanks zet een geloofwaardige Colonel neer. Zeker omdat je in het begin van de film echt met hem gaat meeleven om hem tegen het einde te gaan haten. Maar toch is het niet Tom Hanks die schijnt.

Nee, die eer komt bij Austin Butler, Austin zingt de nummers zelf en heeft zich zo’n 3 jaar lang afgezonderd van vrienden en familie om zich volledig in de huid van Elvis te kunnen kruipen. Dat spat er ook vanaf op het scherm. De stem komt zeer dichtbij, maar ook de bewegingen komen aardig overeen op wat ik op live-shows kan terugvinden.

Je zou bijna denken dat je naar de originele Mr. Presley zit te kijken.

Al met al een heel interessante film en zeer sterk geacteerd. Leuk voor liefhebbers van muziek van Elvis. Maar ook een goede manier om kennis te maken met de mix van Country en Blues, de muziek van de zwarten gemengd met de witte muziek. Beter bekend als Rock ’n Roll.

IMDB Pagina: https://www.imdb.com/titlea/tt3704428/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *