Landal Landgoed t Loo weekendje weg

Aan de rand van buurtschap ’t Loo in Oldebroek is een vakantiepark van Landall te vinden.

Afgelopen weekend zijn wij hier met de familie een weekendje geweest. Ik wil jullie een kort verslag geven van hoe wij het hebben ervaren.

Wij waren met mijn ouders (60+-ers), 2 gezinnen met kinderen van 2 tot 8 jaar oud, en mijn vrouw en ik. We hadden 2 bungalows gehuurd. Een 4 persoons voor het gezin met 2 kinderen en de rest van ons zat samen in een 8 persoons bungalow. Dit was ook de bungalow waar we alles samen deden.

Aankomst en eerste dag

Vrijdag rond een uur of 4 in de middag konden we terecht in het huisje. Toen we rond die tijd aankwamen op het park stond de mascotte Bollo de beer al naar auto’s te zwaaien die het park in kwamen rijden. Erg leuk gebaar richting de kleine kinderen natuurlijk.

Dit geeft al gelijk het gevoel dat het park heel erg op de kinderen gericht is. Later was dit ook duidelijk af te zien aan de andere activiteiten op het park. Nu waren wij hier ook 5 jaar eerder al eens geweest, dus een complete verassing was dit ook niet meer.

Omdat mijn ouders ons dit weekend hebben uitgenodigd hebben zij ook alles geregeld met de reservering en met de receptie. Hierover kan ik helaas weinig meedelen hoe dit precies ging. Nadat we de auto’s hadden geparkeerd zijn mijn ouders naar de receptie gegaan om de sleutels op te halen.

Onze bungalows stonden in de car-free zone. Dus er kan geen auto bij de bungalow geparkeerd worden. Wel was er de mogelijkheid om op de dag van aankomst en vertrek de auto voor het huis te zetten en dan de spullen in te laden. Dit scheelt natuurlijk heel veel sjouwwerk met zware koffers en volle tassen.

Toen we binnenkwamen was het eerst de taak om de kamers te verdelen en te bepalen wie waar zat. Boven waren 3 slaapkamers en beneden 1 slaapkamer. Beneden een los toilet en een bad met douche en wastafel in een eigen badkamer. Boven was de douche en wasbak in dezelfde badkamer als het toilet te vinden.

Tijd om de bedden op te maken en rustig af te wachten tot de rest van de familie er ook aan komt. Sommigen moesten de vrijdag nog werken en zouden na het werk arriveren. Dit gaf ons mooi de tijd om te kijken wat we precies konden gaan eten in het park.

Er was in de bungalow wel een eigen fornuis en kookplaat maar we hadden niets meegenomen voor het avondeten. Mijn ouders waren van plan om de 3 avonden ook lekker ontzorgd uit eten te gaan.

De eerste avond was het de bedoeling om voor het makkelijkste te gaan, omdat je toch al laat aankomt en je druk bent met je plekje zoeken enzo. De planning was de snackbar.

Echter door verbouwingen op het park was de snackbar gesloten. Dit stond al netjes aangegeven op een papier dat we op tafel hadden liggen in de bungalow. Er zou echter wel een snackkraam bij de beachbar te vinden zijn. Op naar het strand dus.

Aangekomen bij het strand, was er een leuke plas waar in gezwommen kon worden. En inderdaad een boel tafeltjes bij elkaar, wat de beachbar moest voorstellen. En achterin stond ook de snackkraam, zoals aangegeven. Hier hebben we ons eten besteld. Patat voor 12 en verscheidene snacks, met sauzen.

De friet kwam in een grote familiezak en de snacks samengevoegd in meerdere zakjes, zelfde soort bij elkaar. Daarbij een behoorlijk aantal losse bakjes met saus. Maar dit kan komen doordat velen zin hadden in een patja mayo/sate. Dus 2 sausjes per 1 persoon.

Omdat het met de familie aan een houten tafel op het strand niet prettig is om uit 1 grote zak te eten, zijn we nog terug gegaan om extra bakjes op te halen.

Het eten duurde wel even voordat het klaar was, maar het was ook erg druk en we hadden ook zeker niet de kleinste bestelling. Maar dat was een goede maaltijd.

In de avond nog even naar de arcadehal geweest en ook de kleine kinderen hebben zich nog even vermaakt met een lego-muur.  Dit is een muur waar je lego op kunt klikken. Leuk voor de kinderen om zich zo toch nog te kunnen vermaken.

Later op de avond nog even bij de bungalow buiten lekker zitten borrelen voor het slapen gaan en toen lekker onder de dekens gedoken.

De zaterdag

De ochtend begon met wat verwarring over hoe het ontbijt nu precies geregeld was. Mijn vader had bij het bestellen een vinkje gezet dat hij wel ontbijt wou hebben, maar het was hem ergens niet duidelijk hoe dit nu verder werkte en wanneer het bezorgd wordt of op te halen is.

Na een telefoontje met de receptie blijkt dat je op de site een account had moeten maken om aan te geven hoe laat je het ontbijt wilt ontvangen. Maar ze zouden kijken wat ze konden regelen voor vandaag.

Gelukkig was het mogelijk en zou er zo een ontbijt aangeleverd worden. En wat voor een ontbijt! Warme broodjes, yoghurt, fruit, allerlei soorte beleg, koffie, thee, warme chocomel en rauwe eieren.

Zei je nou rauwe eieren? Ja, die waren dus ongekookt zodat je ze ook zelf zou kunnen bakken als je wilt. Maar omdat ons ontbijt overhaast samen was gesteld, was er geen sticker op te vinden dat de eieren ook rauw waren. Dus we hadden er 1 opengebroken voordat we het hadden ontdekt.

Gelukkig ging dit heel voorzichtig, waardoor we die nog lekker konden bakken.

Na het heerlijk uitgebreide ontbijt zijn we met zijn allen gaan zwemmen. Omdat het heel erg warm was buiten, was het ons te warm om op het strand te zitten en buiten te gaan zwemmen. Dus we zijn lekker in het binnenbad gaan zwemmen. Het was daar ook nog lekker rustig.

Wel werd het na een uur, in het begin van de middag, iets drukker. Maar vlak daarna zijn we er ook uitgegaan.  In het zwembad was ook van alles te doen. Kleine glijbanen voor de kinderen, stroomversnellinkje en een bubbel plek waar je kunt zitten in het grotere zwembad.

Ik zeg grotere zwembad, maar dit was ook maar een 1,40m diep bad. Leuk voor de kinderen en ook wel lekker om even in het water te zijn.

Smiddags zijn we rustig op het strand gaan zitten terwijl de oudere kinderen nog wel lekker in het water aan het spelen waren buiten. In de schaduw vanaf een afstand toekijken met een lekker koel biertje erbij was ook niet verkeerd mag ik zeggen.

Dit was ook het moment dat we zagen dat Bollo de beer nog op het strand kwam en een feestje ging maken voor de kinderen. We weten niet hoe lang dit heeft geduurd omdat we hier alleen het einde van zagen. Ik begreep dat de beer ook echt nog heeft gedanst op de muziek die wij hebben gehoord. Dat was dus weer zo’n leuke activiteit voor de kleine kinderen.

Zaterdagavond zouden we uit eten gaan in het restaurant op het park. Om 6 uur gereserveerd. Ik moet zeggen dat de menukaart best standaard was met de opties die erop stonden, maar de porties waren groter dan ik had verwacht. De  kippendijsate die ik had beviel mij prima.

Na het eten bij de ijscokraam nog een ijsje opgehaald en daarna terug naar de bungalow. Ik had de afgelopen nacht niet echt lekker geslapen dus ik ging al aardig snel naar bed. Rond 9 uur was ik al in dromenland.

De Zondag

De laatste dag. Zondagavond hadden mijn vrouw en ik gepland om richting huis te gaan, daar er maandag ook weer gewerkt moest worden. Mijn ouders zouden nog tot de maandagochtend blijven.

S’ochtends ook weer lekker het zwembad in gegaan. Nu was het wel wat drukker, want buiten was bewolkt en regenachtig weer. Dus iedereen wou binnen gaan zwemmen. Voor mijn gevoel was het daarom ook dat we wat korter waren gebleven. Door de drukte was er niet veel ruimte om je echt vrij te bewegen in het water. Overal kinderen waar je op moest passen dat je er niet tegenaan zou zwemmen.

In de middag zijn we lekker in de bungalow wat bordspelletjes gaan spelen om dan rond een uur of 5 richting de pizzeria op het park te gaan.

Bij deze pizzeria konden de kinderen hun eigen deeg rollen en beleggen. Dit werd dan voor 10 minuten in de oven gedaan en dan konden ze hun zelfgemaakte pizza eten.

Voor ons was er natuurlijk ook een normale menukaart, waar we ook een heerlijke pizza hebben gekozen.

Dan was na het eten het ook tijd geworden om  naar huis te gaan.

Zelf heb ik het als een leuk maar druk weekend ervaren.

Dit park is zeker aan te raden als je kinderen hebt en ik denk dat het ook leuk is met iets oudere kinderen. Er zijn een arcadehal, een bowlingbaan en een midgetgolfbaan te vinden op het terrein.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *