Memory Filmreview

Liam Neeson, een acteur waar je van weet wat je kunt verwachten. Zijn meeste films zijn standaard actie films en af en toe schiet er een parel bovenuit.

Zelden dat je een slechte film met hem tegenkomt. Dit tenzij je totaal niet houd van die 13 in een dozijn actie-films. Helaas is Memory een film die je het liefst gelijk weer wilt vergeten.

Best wel opvallend met acteurs als Guy Pearce in Liam Neeson in de hoofdrol.

Liam speelt een huurmoordenaar die een beginnende vorm van dementie heeft. Hij krijgt een opdracht en komt er halverwege de opdracht achter dat het gaat om het moorden van een kind.

Dit gaat tegen zijn principes in, dus hij zegt toch de opdracht alsnog af en geeft aan dat het kind moet blijven leven of anders…..

Zoals je wel kunt voorstellen wordt er een nieuwe opdracht uitgezet en iemand schiet haar dood. Dit zorgt ervoor dat Liam, zoals altijd, weer op een wraakavontuur gaat. Ditmaal is de politie ook op zoek naar de daders alleen kunnen zij niets doen. Liam schijnt ze altijd een stap voor te zijn met de feiten.

Laat dit nou net het probleem van de film zijn. Het hele tempo ligt te langzaam en je krijgt niet echt binding met de karakters. Het had een spannende actiethriller kunnen zijn. Maar de feiten die hij voor hoort te zijn; juist die feiten ontbreken. Het komt niet goed uit de verf.

Ik moet wel zeggen dat zowel Liam Neeson als Guy Pearce een prachtig sterke rol neerzetten. Maar het verhaal is te rommelig en er is geen tijd om je aan het verhaal of een karakter te binden. Daarnaast moet ik zeggen dat de opkomende dementie niet echt een duidelijke rol in de film heeft. Waardoor dit een onderschoven aspect lijkt. Dit is wel eigenaardig voor een film die daar de titel van moet lenen.

Het grote probleem met memory is dat ik een half uur na de film te hebben gezien al niet meer in mijn memory kon vinden waar de film nou over ging.

IMDB Pagina: https://www.imdb.com/title/tt11827628/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *