Mortal Form en Chainsaw 2011 Harderwijk livereview

Het eerste wat mij deze avond opviel bij binnenkomst, was de inrichting van de zaal.

Normaliter wordt de bovenzaal van de Estrado benut in de breedte, zodat de ingang vrijer is.

Maar nu hebben we het podium gedraait, zodat de band de diepte van de zaal in speelt.

De avond begon met de band Mortal Form. Deze band speelt stevige death metal met de benodigde melodie en hier en daar wil de snelheid nog wel eens omhoog gaan richting de trash metal.

Al vanaf de eerste noten van deze band, was het duidelijk dat er hier toch een band op het podium staat welke al wel enige tijd mee gaat. Het geluid was strak, helder en zoals het bij goede Death metal hoort, ook zeer doorbeukend.

Nou zal dit ongetwijfeld gedeeltelijk ook komen door de nieuwe inrichting en het feit dat de geluidsman het geluid recht op zich af krijgt.

De band Mortal Form heeft, ondanks dat ze uit Arnhem en omgeving komen, op de grunts een Duitser staan.  Dit is terug te horen in de diepte en de rauwe klank van de grunts. Het klinkt hierdoor net wat voller en aggresiever.

Tussen de bangelijke riffs en stevige drumpartijen door, maakt Mortal Form met regelmaat ruimte voor snelle flitsende gitaarsolo’s en lange breakdowns.

Door deze afwisseling weet de band toch niet eentonig te worden.

Na een klein uur was het geweld alweer voorbij. Het podium werd verder omgebouwd en de tijd voor “bloody heavy metal” was aangebroken. Chainsaw kwam het podium betreden.

Dit is echt een band waarvoor ik even moest warmlopen, voordat ik er echt van kon beginnen te genieten. Ze spelen heavy metal met een geheel eigen thrash-invloed.

Hierdoor zijn ze iets softer dan de opener en voor mij was dat wel even een omslag.

Echter na een paar nummers begon het geluid op me in te dringen en heb ik hier ook heerlijk van kunnen genieten.

Uiteraard was deze show natuurlijk compleet met alle typische Chainsaw kenmerken. Zo werd er een preek gehouden door een metal-dominee. Er was een slachtpartij van een varken aanwezig. Zoals het bij een goede Chainsaw show hoort, vlogen de darmen weer in het rond.

Dit ging uiteraard gepaard met prachtige solo s en stevige drumbeats!

Speciaal voor een show in Harderwijk, vlakbij het dolfinarium, hebben we ook een slachtpartij van een grote dolfijn mee mogen maken. Dit was 1 van de interessantste dolfijnen die ik ooit heb gezien, want in plaats van vlees zat er bier in het buikje van dit beest.

Daarnaast hadden ze ook een special guest meegenomen voor deze speciale NGM-show. Te weten een oud-gitarist die wat oude nummers mee kwam spelen.

Tevens waren er gedurende de show moment dat de bandleden van instrument wisselen. Als ik het goed heb gezien, ging de zanger achter de drum, de gitarist op zang en de drummer op de gitaar. 

Al met al weer een geslaagde Noord Geldersch Metaal avond en zeker voor herhaling vatbaar. Er mag gezegd worden dat de nieuwe indeling bij de meesten positief is bevallen en het geluid hierdoor ook beter is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *