Panoptikon, Eves Fall en Plusminus 2012 Harderwijk Livereview

Panoptykon mocht deze klappende avond gaan openen. Al tijdens het inspelen lieten ze een goede indruk achter met de strakke riffs die er al te horen waren, maar het spannende begon pas toen ze daadwerkelijk mochten spelen.

En spelen deden ze! Heerlijke stevige Death metal werd neergezet. Strak, beukend en zonder remmingen. Er mag gezegd worden dat er niet veel vernieuwing in hun geluid zat, maar door het feit dat het zo heerlijk strak klinkt en goed uitgewerkt is, is dat zeker geen schande.

De echte liefhebbers willen toch niets anders dan stevige strakke Death metal!

Al met al zeker een band waar we nog meer van gaan horen en een zeer geslaagde opener voor deze avond.

Als 2e band deze avond de prog/gothic metal band Eve s Fall. Eve s Fall weet prachtig gitaarwerk te combineren met hoge heldere vrouwelijke vocalen. Alles is zeer netjes uitgevoerd en ook op de stem van Liesbeth Cordia valt heel weinig aan te merken.

Ondanks dat ik verscheidene malen heb gehoord dat de muziek niet direct in de smaak van betreffende personen ligt, is er geen twijfel over mogelijk dat iedereen goed onder de indruk was.

Naast de uitzonderlijke stem, ontbraken ook de heerlijke solo s niet en die brachten toch wat extra geweld in het geluid.

Als afsluiter was het tijd voor Plusminus. Deze band heeft, net als de vorige band, al leden met enige jaren ervaring op het podium. Dit is ook bij Plusminus duidelijk te merken.

Ze spelen alleen maar covers, maar deze worden toch goed uitgevoerd. Zelfs de gitaarsolo s en de zang komen dicht bij de originele nummers die ze spelen.  Het voordeel van covers spelen, is dat het publiek de nummers ook al kent, dit droeg duidelijk bij aan de sfeer die aanwezig was.

Ook hier is het heel duidelijk dat de band met plezier op het podium staat.

Al met al was het een zeer geslaagde avond. Een hoge diversiteit aan muziek stijlen en een zeer goede sfeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *