Pennyworth Seizoen 1 review

Recent ben ik begonnen aan een nieuwe serie waarvan ik nu alweer het eerste seizoen heb gezien. Tijd om hier een recensie over te gaan schrijven.

De serie is Pennyworth en ze zijn nu al 2 seizoenen bezig. Het 3e seizoen is bevestigd. De eerste 2 seizoenen staan op StarzPlay om te kijken en het derde zal naar HBO Max gaan. Dit is ook het huis van Warner DC, waar deze serie onder valt.

Pennyworth volgt het verhaal van een jonge Alfred Pennyworth. Precies ja, die butler van Bruce Wayne / Batman.

We beginnen als Alfred weer terug is bij zijn ouders in Londen nadat hij bij de SAS heeft gediend in het verre oosten. Dit is ergens in de jaren 60/70 van de vorige eeuw. Het is lastig hier een tijd op te zetten omdat er meerdere dingen naar voren gehaald worden, die niet uit dezelfde tijd kunnen zijn.

We volgen Alfred bij het krijgen van een nieuwe relatie en het verlies daarvan. De kennismaking met Bruce en Martha Wayne en alles wat daar uit voortvloeit.

Zelf heb ik het als een hele intense serie ervaren. Opvallend is dat de jonge acteur Jack Bannon echt probeert te klinken als een jonge versie van de Alfred zoals neergezet door Michael Caine. Dat is de Alfred die we kennen uit de Dark Knight-trilogie. Deze bevat Batman Begins, The Dark Knight and The Dark Knight Rises. Dit komt op een aparte typisch Britse manier op mij over. Het duurde even voordat ik de link legde met Michael Caine. Nergens had ik de indruk dat de nieuwe acteur het forceerd.

Het overig spel is ook heel sterk en het verhaal weet de spanning er goed in te houden. Je hebt echt geen idee wat er de volgende episode kan gaan gebeuren. Dat is in mijn ogen een goed iets.

Ik zou deze serie aanraden als je houd van DC-series, maar het is ook een gezonde spannende thriller. Er zit genoeg politiek spel in om het niet te veel op een paar karakters te laten leunen. Dit ondanks dat je het toch volgens de ogen van bovenstaand genoemde karakters volgt.

Mocht je interesse hebben om de film te streamen dan kan dit via Amazon StarzPlay.

  • Amazon StarzPlay is een extra kanaal waar je voor moet betalen bovenop je Amazon Prime. Wil je een 30 dagen trial van Amazon Prime, dan kan dat hier.
  • Ben je niet zo fan van het streamen en heb je liever de DVD of BluRay in je eigen kast staan, bestel hem dan hier.

Bovenstaande links zijn affiliate links. Dit betekend dat het jouw niets extra kost, maar ik wel een kleine bonus kan krijgen, mocht je over gaan tot actie. (Is overigens ook een leuke manier om het blog te supporten en er zelf ook nog iets aan over┬á te houden ­čśë)

Ziehier de trailer

IMDB pagina: https://www.imdb.com/title/tt8425532/?ref_=fn_al_tt_1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *