The Gray Man filmreview

Een nieuwe actiefilm van de gebroeders Russo. De duurste Netflix productie ooit. Hoge verwachtingen voor de Gray man. Maar maakt deze film dat ook waar?

Wat je wel goed moet weten is dat we hier een actie-film hebben met een flinterdun plot.  In de trailer komt dit al wel naar voren dat de film erg op de actie leunt. Als je iets van een spannende thriller verwacht, kom je zeer teleurstellend uit.

Voor een actiefilm is het verhaal vaak niet zo spannend. Meestal zijn dit verhalen die al tig keer zijn gebruikt in een iets andere vorm. Dat gaat voor deze film ook op.

Een black-ops CIA agent merkt dat zijn opdrachtgever iets te los omgaat met het black ops-concept. Nu hij hierachter komt en de CIA dit ook weet wordt er op hem gejaagd door een maniak ingehuurd door de CIA.

Dit is eigenlijk niets meer dan een goed excuus om een jacht door Europa te openen. Een stad in volledige chaos te werpen en er ook nog een beetje een lekker tempo in te houden.

De actie-scenes volgen elkaar in lekker tempo op. Ook het acteerwerk is goed gedaan. Maar omdat er te weinig verhaal inzit, vind ik dat er niet het maximale uit de acteurs gehaald word.

Met sterren zoals Ryan Gosling, Chris Evans en Ana de Armas verwacht je ook dat er een kans is dat de dialogen en de acteerprestaties sterk zijn. Maar zonder de sterke dialogen, is daar de kans niet voor.

Ik vind niet dat er ondermaats is geacteerd. De korte en simpele gesprekken die er zijn, die zijn boven het formaat van een standaard actiefilm. Maar in dit soort films is er te weinig ruimte om er echt aandacht aan te geven.

De actiescenes hadden wel veel special effects en ook het camerawerk is zo neergezet dat alles prima te volgen is en je voor je gevoel ook midden in de chaos zit. Dit zorgt ervoor dat je helemaal kunt meeleven met de gebeurtenissen.

Actie scene na actie scene. Dit kijkt wel heerlijk weg en zorgt dat de film voorbij is voordat je er erg in hebt.  Al met al een goede film, maar je moet er wel in gaan zonder te veel verwachingen. En dat is met zo’n cast en met titel als duurste Netflixproductie ooit wel lastig.

IMDB link: https://www.imdb.com/title/tt1649418/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *