Top Gun Maverick

Top Gun Maverick Filmreview

Jij bent hier waarschijnlijk terechtgekomen omdat je wilt weten of de film Top Gun Maverick ook iets voor jou is? Dat is precies de reden dat ik deze filmreview heb geschreven. Opdat ook jullie kunnen beoordelen of de film het waard is om nu al te kijken.

Het is een lange tijd geleden dat ik de laatste keer een nieuwe filmreview heb geschreven. Al het vorige werk heb ik al eens op een andere site geschreven en zijn hier ook te lezen.

Dit is het eerste wat ik als nieuw voor de nieuwe site schrijf en wat is er beter dan te beginnen met de film Top Gun Maverick. Recent heb ik eerst de oude Top Gun film weer eens gekeken zodat ik wist dat ik bij was met de karakters en het verhaal.

Hoe was de film?

Toen de nieuwe film begon,  had ik met een 10 minuten al het gevoel dat ik naar een Top Gun vervolg zat te kijken. De vibe is gelijk vanaf de start helemaal raak. Oude 80’s synth-rock, gevarenzone, ondergaande zon, scheurende motor. Precies zoals je de Top Gun film herinnert.

Vlak daarna worden de nieuwe en oude karakters geintroduceerd. Als snel heb je door dat Pete “Maverick” Mitchell nog steeds perfect door Tom Cruise neergezet kan worden. Een levendig karakter dat nu een 35 jaar ouder oogt en is. Gellukig is hij nog net zo kinderlijk en verwaand als dat wij hem herinneren.

Na wat mot met een Admiraal (zoals altijd), wordt hij weer teruggestuurd naar de Top Gun academie om een nieuwe groep Toppers op te leiden voor een onmogelijke missie. Dit is waar het verhaal echt van slag gaat.

De film hanteert dezelfde mix van drama gecombineerd met actie-shots van jets als de eerste film. Alleen komt het nu in IMAX allemaal net wat intenser over. Dit heeft te maken met dat alle actie-scenes zijn geschoten in de lucht. Ook wordt er geen gebruik van speciale effecten of Green Screen gemaakt wordt. En natuurlijk is het niveau van acteren de laatste 35 jaren ook gigantische  omhoog gegaan en dat zijn we terug in de overige scenes.

Tussendoor hebben ze ook nog een licht romantisch verhaal gemaakt en wat mooie throwbacks naar de eerste film om het verhaal als een goed vervolg te doen aanvoelen.

Conclusie

Ik moet zeggen dat dit voor mij de meest intense film van het jaar is, tot nog toe. Spanning was op niveau en bleef er ook lekker in. Zeker een must-see voor liefhebbers van het origineel en ik denk ook wel heel aantrekkelijk voor nieuw publiek.

Trailer

Links en meer informatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *